Dodatki za streho

Za pravilno izgradnjo strehe kot celote in njeno delovanje, moramo poleg ostrešja, izolacije in kritine uporabiti vrsto pritrdil in dodatkov:

Snegobrani

Snegobrani v ponudbi Skupine Topdom so prilagojeni vsakemu tipu strešnika, tako da omogočajo idealno naleganje. Nosovi so širine 75 mm, snegobrani so vroče cinkani in barvani s poliesterskim prahom. Snegobrani obstajajo v vseh odtenkih strešne kritine, so obojestransko barvani, debelina pločevine je 1,2 mm. V paketu je 100 kosov snegobranov.

Več o snegobranih:

Končna slemenska plošča

Končna slemenska plošča se montira na začetku in koncu slemena. Je ekonomična rešitev, ki omogoča dodatno prezračevanje slemena. Hkrati je zaščita proti pticam in enostavna za prilagoditev na vse tipe slemenjakov. Dobavljiva je v različnih barvah.

Slemenski element

Slemenski element se montira na slemena in grebene. Lahko se prilagodi vsem tipom strešnikov. Omogoča čvrsto prileganje slemenjakov. Vgradnja je enostavna in zanesljiva. Dobava v različnih barvnih odtenkih.

Odzračni elementi

Odzračni elementi so namenjeni odvodu oddušnih cevi skozi kritino. Vgradnja je enostavna, saj obstajajo za vse vrste kritin. V setu sta odzračnik, PVC strešnik in oddušna cev. Možno je prilagajanje naklonu strešine od 15° do 55°. Dobavljiv v različnih barvnih odtenkih.

Antenski elementi

Antenski elementi so namenjeni odvodu antenskih cevi skozi kritino. Vgradnja je enostavna, saj obstajajo za vse vrste kritin. V setu sta antenski priklop in PVC strešnik. Možno je prilagajanje naklonu strešine od 15° do 55°. Dobavljiv v različnih barvnih odtenkih.

Slemenska sponka in zvončast žebelj

Slemenska sponka in zvončast žebelj se uporabljata za montažo in pritrditev slemenjakov na slemensko letev. Zagotavljata čvrsto prileganje in obstajata za vse tipe strešnikov. Dobava v različnih barvnih odtenkih.

Slemensko-grebenski trak

Slemensko-grebenski trak se montira na slemena in grebene. Lahko se prilagodi vsem tipom in modelom strešnikov. Omogoča prezračevanje v slemenu in preprečuje vdor vetra, vode in snega. Dolžina traku je 5 m in ima ob straneh samolepilni bitumenski trak. Vgradnja je ekonomična, enostavna in zanesljiva. Dobava v različnih barvnih odtenkih.

Kapna rešetka

Kapna rešetka se montira v kapu za vse profilirane strešnike na končno kapno letev. Omogoča prezračevanje in preprečuje vdor ptic. Vgradnja je enostavna in zanesljiva. Dolžina rešetke je 1 m. Dobava v različnih barvnih odtenkih.

Prezračevalni trak

Prezračevalni trak se montira na kapu, kjer je vstop zraka v prezračevalni kanal pri prezračevanih strehah. Material za sestavo sta plastika ali kovina (aluminij). Preprečuje vdor ptic in visok zračni presek. Vgradnja je enostavna in zanesljiva. Zavitki so dobavljivi v različnih barvnih odtenkih po 5 ali 60 tekočih metrov.