Povpraševanje
Izdelek
Količina
  • Na seznamu povpraševanja ni izdelkov.

SILVANOLIN 50kg IMPREGNACIJA ZA LES ZELENA


3830006224448

Opis

Silvanolin je eden izmed okolju najprijaznejših in najučinkovitejših pripravkov za zaščito lesa. Les ščiti tako pred delovanjem lesnih gliv, kot pred lesnimi insekti, termiti in morskimi škodljivci. Formulacija pripravka Silvanolin omogoča, da se vse sestavine dobro vežejo v les in se iz njega ne izpirajo, zato lahko z njim trajno zaščitimo tudi les, ki bo izpostavljen najtežjim pogojem in vremenskim vplivom (dež, sneg, stalen stik s sladko ali morsko vodo in podobno).

Kot najprijaznejše topilo se pri pripravi in uporabi zaščitnega sredstva Silvanolin uporablja voda. Zaščitni pripravek Silvanolin je primeren za vse vrste postopkov zaščite lesa: za premazovanje, brizganje, oblivanje, potapljanje, kot tudi za vakuumsko-tlačno impregnacijo. Premazovanje, brizganje ali kratkotrajno potapljanje, pri katerem porabimo 1 kg zaščitnega pripravka na 4 do 6 m2 lesene površine, priporočamo zlasti za zaščito lesa, ki ne bo izpostavljen padavinam (npr. zaščita ostrešij, napuščev in podobno).

Za zaščito fasadnih oblog, brunaric, balkonskih in vrtnih ograj, zunanjih igral in vrtnega pohištva priporočamo vsaj 24-urno potapljanje, pri čemer dosežemo višje navzeme, učinkovine zaščitnega sredstva pa prodrejo v les vsaj 5 mm globoko. Za zaščito lesa, ki ga nameravamo uporabiti v stalnem stiku s tekočo (sladko ali morsko) vodo ali v stiku s prstjo, pa moramo uporabiti postopek vakuumsko-tlačne impregnacije.

Zaščiten les, ki je izpostavljen soncu (UV žarkom), sčasoma posivi. Sivenje površine lesa je povsem naraven proces, ki ne vpliva na kvaliteto zaščite ali na življenjsko dobo lesenega izdelka/objekta.

 

Barva: zelena

Podobni izdelki

Privacy Preference Center