Strešna okna VELUX

Strešna okna VELUX so na voljo v različnih velikostih, modelih in načinih odpiranja. Za vgradnjo priporočamo uporabo originalnih obrob VELUX in izolacijskega seta BDX.

Tabela velikosti strešnih oken VELUX

VELUX ponuja zelo široko izbiro različnih velikosti strešnih oken. V tabeli so označeni tudi posamezni modeli pri vsaki velikosti. >>

Zasteklitev strešnih oken VELUX

Standardna zasteklitev v strešnih oknih VELUX ima oznako 73G, kjer je notranje steklo lepljeno, zunanje pa kaljeno. Lepljeno steklo se ob morebitnem razbitju ne razleti po prostoru, zunanje kaljeno steklo pa je odporno na udarce, na primer toče. Zato to zasteklitev imenujemo tudi varna zasteklitev. Steklo z oznako 60G pa je posebej primerno za spalnice in otroške sobe, saj poseben patent zmanjša hrup dežja kar za 7 dB. Steklo z oznako 65G priporočamo za pasivne objekte, saj ima zelo nizko toplotno prehodnost stekla.

Material strešnih oken

Na voljo je izvedba v lesu (lepljenci bora) ali plastificiran les (lesena sredica oblita z belim poliuretanom). Z zunanje strani so vsa okna zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi.

Senčila za strešna okna VELUX

Senčila niso namenjena le dekoraciji prostorov, ampak ščitijo pred poletno vročino, zimskim mrazom ter uravnavajo svetlobo.

Preberi več