Izolacija AGEPAN

Kako lahko porabo energije za ogrevanje ali hlajenje zmanjšate tudi za 10-krat

Pravilno izbrana toplotna izolacija vam lahko poleg nizke rabe energije ponudi veliko več. Kakovostna toplotna izolacija je narejena tako, da se pri vgradnji brez težav zapolnijo vsi, tudi najmanjši kotički, predvsem pa se izolacija prilega vsem neravninam in nepravilnim oblikam. Le kakovostno vgrajen material vam lahko zagotovi minimalno rabo energije, ki danes znaša v dobro izoliranih pasivnih hišah le 1 liter kurilnega olja na kvadratni meter ogrevane površine letno. Takšna izolacija je TRENDISOL.

Narejena je namreč iz zmletega časopisnega papirja, kateremu je dodana borova sol, ki je naravni impregnator, da izolacija ne gori, vanjo ne zahajajo insekti, mravlje, ipd. Odvrača celo miši ali polhe, saj jim izsuši telesno vlago in jih s tem dehidrira.

Trendisol izolacijo vpihnemo s pomočjo posebnega stroja med sekundarno kritino in parno oviro. Vgrajena izolacija dobi obliko kompaktne plošče po meri prostora, ki se idealno prilega in zapolni vse, tudi najmanjše kotičke. V primerjavi z mineralno volno je fazni zamik prehoda toplote lahko tudi 3-krat daljši, kar v praksi pomeni, da se vam prostor pozimi počasneje ohladi, poleti pa počasneje ogreje.

AGEPAN plošče nadomeščajo tako deske kot folijo. Ker imajo pero in utor na vseh štirih straneh, držijo vodo tudi v primeru, ko kritino razbije toča ali jo odkrije močan veter. Poleg tega AGEPAN plošče tako kot Trendisol zelo počasi prepuščajo toploto. V primeru, da vgradimo 8 cm debelo AGEPAN ploščo, je fazni zamik prehoda toplote enak, kot če bi vgradili 20 cm lahke mineralne volne.