Kakšne so prednosti vinilnih talnih oblog?

Vinilna talna obloga na klik | TOPDOM

Vinilne talne obloge so se v zadnjih letih prepričljivo vrnile v slovenske domove. Marsikoga so že prepričale s svojo trpežnostjo, udobjem in tudi pestro izbiro, ne nazadnje pa jim v prid govori tudi preprosta namestitev. V Topdomu kupcem priporočamo vinil nove generacije, ki ga med drugim odlikujeta tudi izredna odpornost proti vlagi in izolativnost.

 

Zgodovina se ponavlja, kar velja tudi za talne obloge. Vinil je bil namreč izredno priljubljen v sedemdesetih in osemdesetih letih, nato pa je z zastarelo podobo in ob prepričanju, da gre za običajno plastiko, utonil v pozabo. A ker gre razvoj naprej, nove tehnologije pa tudi stare patente nadgradijo v povsem nov izdelek, so se vinilne talne obloge v zadnjih nekaj letih odločno vrnile in si znova izborile upravičen prostor v naših domovih. So namreč vsestransko uporabne, vzdržljive, preproste za vzdrževanje in se lahko kot take brez težav postavijo ob bok parketom ali laminatnim podom.

Vinilna tla so vzdržljiva in preprosta za vzdrževanje | TOPDOM

Vinilne obloge za tla so vsestransko uporabne, vzdržljive in preproste za vzdrževanje.

Vinili nove generacije

 

Vinil se je v zadnjih letih znašel v vrhu seznama priljubljenosti talnih oblog. Med pestro izbiro različnih oblog ponujamo vinil nove generacije z jedrom, sestavljenim iz naravnih mineralnih kamnin. Prednosti takšnega jedra so opazne. Znatno namreč utišajo korak v prostoru, hkrati pa zaradi prvovrstnega izolativnega sloja utišajo pohodni zvok, ki bi sicer prehajal v spodnje prostore.

Premium vinil je izjemno trpežen in odporen proti vlagi, zaradi česar je primeren za polaganje v zimskih vrtovih in drugih vlažnejših prostorih. Primeren je za polaganje tudi v hladnih mesecih; plošče je treba prej le prilagoditi na temperaturo v prostoru.

Vinilne obloge so dobro toplotno prehodne, zato se bodo odlično obnesle v prostorih s talnim gretjem.

Nove premium vinilne talne obloge so nadvse primerne tudi za tiste, ki bi hoteli le osvežiti prostor, v katerem so že talne obloge, a nočejo izgubljati časa in denarja z njihovim odstranjevanjem. Vinil je namreč mogoče položiti na že obstoječe talne obloge.

Vinili nove generacije imajo jedro iz naravnih mineralnih kamnin, ki prinaša mnogo prednosti. | TOPDOM

Vinili nove generacije imajo jedro iz naravnih mineralnih kamnin, ki prinaša mnogo prednosti.

Odgovorno do zdravja in okolja

 

Nezanemarljiv ni niti njihov pomen za naše zdravje in okolje. Novodobni vinili so brez ftalatnih mehčal, ki se dodajajo PVC-ju in imajo dokazano za zdravje škodljive učinke. Prav tako jih je mogoče v celoti reciklirati.

Njihova prednost pred drugimi talnimi oblogami je, da je polaganje nadvse preprosto. Ko je podlaga primerno pripravljena, deske v spojih skrbno fiksiramo, ob tem pa smo pozorni, da so utori čisti.

Vredno je še omeniti, da so vinilne obloge na voljo v številnih vzorcih, barvah, možnosti imitacije lesa, kamna … Če želite dom posodobiti z novimi trpežnimi in udobnimi tlemi, se oglasite v prodajnih centrih Topdom.

Vinili so na voljo v številnih vzorcih, barvah, med drugimi tudi v pribljubljenih imitacijah lesa ali kamna. | TOPDOM

Vinili so na voljo v številnih vzorcih, barvah, med drugimi tudi v pribljubljenih imitacijah lesa ali kamna.