Odenite se v barve!

topdom odenite se v barve

Pomladni čas je kot nalašč, da prevetrimo misli, pospravimo zimsko garderobo in se napolnimo z novo energijo. Enako privoščimo tudi svojemu domu! Dobro prezračimo prostore, odstranimo odvečne reči, ki so se nabrale čez zimo, ter dom odenimo v sveže barve. Z novimi barvnimi odtenki bodo vaši prostori zasijali v novi, pomladni podobi!

Osvežite stene in stropove

Pri obnovi notranjih sten in stropov v stanovanju vam priporočamo izbiro pestrih, toplih, nežnih barvnih tonov, ki so trenutno zelo zaželeni in pomenijo lep odmik od tradicionalne bele barve zidov. Številni barvni odtenki, ki jih dandanes ponujajo proizvajalci, so zagotovilo, da boste zagotovo našli pravo barvo za stene v vašem domu. Pred barvanjem površino po potrebi zgladite z izravnalno maso. Starih dobro oprijetih nanosov notranjih zidnih barv pred ponovnim barvanjem ni potrebno odstranjevati.

Ali ste vedeli?

V trgovinah skupine Topdom vam bo prodajno osebje pri nakupu svetovalo, katera barva za stene je za vaš dom najbolj primerna. Na nekaterih prodajnih mestih vam ponujamo tudi mešalnice barv, kjer vam bomo v najkrajšem možnem času pripravili odtenek barve po vaši želji.

Zaščitite les

Pri pogledu skozi okno opazite, da je nujno potrebno obnoviti tudi lesene površine, kovinsko in betonsko ograjo, podzidek, žlebove in vrtno uto. Pri zaščiti lesa bodite pozorni na to, da je les naravni material, zato ga ne pustite propadanju, ampak ga zaščitite pravočasno, da bo zasijal v vsej svoji barvitosti.

Z ustrezno zaščito lahko tudi do 7-krat podaljšate njegovo življenjsko dobo. Zato je osnovna zaščita lesa in pravilna izbira premaznega sredstva bistvenega pomena. Zlasti les na prostem je potrebno zaščititi s premazi, ki omogočajo lesu, da diha, hkrati pa ga ščitijo pred vremenskimi in biološkimi vplivi.

TOPDOM Zascita lesa

Zaščitite kovinske predmete

Največji sovražnik kovinskih predmetov sta voda in zrak. Zato je potrebno železne predmete pred dokončno obdelavo vedno predhodno zaščititi z osnovnimi antikorozijskimi premazi, ki preprečujejo rjavenje. Preden pa začnete z obnovo vašega doma, ne pozabite na kvalitetno orodje, čopiče in valjčke, izdelke za zaščito površin, kot so prekrivne folije in prekrivni papir ter zaščitni krep trak, kajti le tako bo lahko vaše delo kakovostno opravljeno in bo vaš dom zasijal v polnem sijaju.