Izolacija STEICO

Steico universal – toplotnoizolacijske plošče za podstreho in stene iz naravnih lesnih vlaken

Izolacijski materiali STEICO so sestavljeni iz čistih, naravnih lesnih vlaken in s tem izražajo tudi vse prednosti naravne surovine lesa. To je izključno sveži les, pridobljen ob redčenju borovih gozdov ter dodani ostanki, ki nastanejo ob razrezu tega lesa.

V prodajnem programu STEICO boste našli široko paleto izolacij za streho, strop, stene, fasade in tla, za novogradnje in obnove starejših hiš. Z njihovo vgradnjo lahko drastično zmanjšate porabo energije, hkrati pa povečate vrednost vaše nepremičnine na trgu.

S STEICO boste v svojo hišo vnesli dobro počutje: zaščiteni boste pred mrazom pozimi, vročino poleti in hrupom, ustvarili boste prijetno bivalno klimo, še posebej prijazno alergikom in imeli ves čas uravnoteženo vlago v prostoru.

Področja uporabe

  • polaganje na špirovce ali za zunanje stene s prezračevano fasado,
  • visoka tlačna trdnost, v področju naleganja trdno stoječa, odlične izolacijske lastnosti in visoka zaščita pred poletno toploto,
  • zmanjšujejo konstrukcijske toplotne mostove,
  • posebej odprte za difuzijo,
  • do 4 tedne primerna kot začasna streha, odporna na dež in veter,
  • učinkovita zaščita proti vetru, prahu, vlagi in hrupu, uravnavajo klimo zaradi visoke absorpcijske sposobnosti, ekološke, neškodljive za okolje in primerne za recikliranje, s strani gradbene inšpekcije odobren izolacijski material iz lesnih vlaken.

Danes že hiše, zgrajene v osemdesetih letih, štejejo za stare zgradbe. Energetsko gledano namreč veljajo za največje porabnike energije. Potreba po energiji za segrevanje stare stavbe je nekajkrat višja kot pri novogradnji. Vendar pa je možno že z majhnimi ukrepi privarčevati veliko energije in denarja. Porabo energije lahko zmanjšamo že samo z osnovno sanacijo ovoja tovrstnih zgradb (streha, mansarda, zunanja stena, strop proti podstrešju).

Sanacija – naložba, ki se izplača!

Pravilna toplotna izolacija poskrbi za bivalno udobje v celotni zgradbi, saj ščiti večkratno: poletna vročina ostaja zunaj in prijetna toplota v notranjosti hiše. Znatno se pozna tudi na protihrupni zaščiti. Predvsem pa dobra izolacija varuje vašo denarnico. Zato so ustrezni sanacijski ukrepi vedno premišljena poteza.