Sodobna kopalnica – za lepoto in udobje bivanja

TOPDOM KERAMICNE PLOSCICE DEL CONCA INOUT 1

V sodobni kopalnici ni več omejitev. Proizvajalci vrhunskih blagovnih znamk kopalniške opreme s prefinjenimi oblikami, sodobnimi materiali in novimi dimenzijami skrbijo, da lahko pri snovanju svoje nove kopalnice domišljiji pustimo prosto pot.

Sodobna kopalniška oprema – enostavna za čiščenje

Vrhunska kopalniška oprema pa ni le privlačna na pogled, temveč v kopalnico prinaša tudi številne prednosti. Najbolj dobrodošle izboljšave so nastale na področju vzdrževanja in zagotavljanja čistoče izdelkov. Umivalniki, straniščne školjke in bideji so namreč obdelani s površinskimi zaščitami glazure, kot sta zaščita LCC ter WonderGliss.

Zaščita LCC je edinstvena neporozna keramična površina, ki umazaniji uspešno preprečuje oprijem. Najvišjo stopnjo zaščite predstavlja sistem WonderGliss, s pomočjo katerega ostane površina sanitarne keramike še posebej dolgo gladka, lepega videza in čista. S posebnim postopkom, ki temelji na nanotehnologiji, se ob zaključnih delih na glazuri ustvari posebna vodoodbojna površina. Zaradi sistema WonderGliss se umazanija in vodni kamen ne obdržita na keramiki, temveč spolzita skupaj z vodnimi kapljicami. To olajša vzdrževanje in čiščenje keramike ter preprečuje porumenelost keramike, ki se ji drugače v roku nekaj let ne moremo izogniti.

Prednosti visokokakovostnih keramičnih ploščic

Večina kopalnic – pa tudi precej kuhinj – je še vedno obloženih s keramičnimi ploščicami. Splošne prednosti uporabe keramičnih ploščic so danes široko poznane, tokrat pa vam predstavljamo nekaj prednosti, s katerimi se odlikujejo visokokakovostne keramične ploščice priznanih blagovnih znamk.

Površina keramičnih ploščic pri vrhunskih znamkah je lahko obdelana v natur ali polirani izvedbi. Prednost prve je, da ploščice ne drsijo, zaradi česar se izredno dobro obnesejo na zunanjih površinah, primerne pa so tudi za notranje prostore. Obdelava s poliranjem da ploščicam gladek, sijajen videz, obenem pa omogoča lažje vzdrževanje in čiščenje ploščic.

Od običajnih keramičnih ploščic se vrhunske znamke priznanih proizvajalcev ločijo tudi z lasersko rezanimi robovi, zaradi katerih lahko tovrstno keramiko polagamo na stik (brez fug). S tem se izognemo težavnemu čiščenju in vzdrževanju fug, prostoru pa zagotovimo lepši in bolj zaključen končni izgled.

Tukaj pa se prednosti vrhunske keramike še ne končajo. Proizvajalci so v zadnjem času tržišču predstavili dimenzije ploščic, ki krepko presegajo običajne velikosti. Ploščice raznih dimenzij, na primer 120 x 60 cm, 120 x 180 cm, 120 x 240 cm in 160 x 320 cm prostor navidezno povečajo in mu dajo modernejši videz. Med številni dekorji, od imitacije lesa do videza kamna, marmorja ter različnih grafičnih elementov boste zagotovo našli dizajn, ki bo vašim prostorom vtisnil pečat elegance in prefinjenosti.

Prepričajte se o prednostih visokokakovostne keramike in kopalniške opreme tudi sami! Pestro izbiro vrhunskih znamk najdete na prodajnih mestih Skupine Topdom, kjer vam bo strokovno usposobljeno osebje svetovalo pri izbiri vaše sodobne kopalnice.