Dobrodelno pleskanje na Pediatrični kliniki UKC

Na pobudo treh slovenskih podjetij je 70 zaposlenih zadnje dni v avgustu namenilo dobrodelnosti in prepleskalo 15 bolniških sob in druge prostore kliničnega oddelka. Svet v barvah je namreč vedno lepši za male bolnike, v trenutkih velike negotovosti pa prav gotovo tudi bolj veder in prijazen.

Na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC vsako leto zdravijo okoli 80 na novo zbolelih otrok in mladostnikov z onkološkimi in krvnimi boleznimi iz vse države. Nekateri med njimi potrebujejo ambulantno zdravstveno oskrbo, številni pa zaradi resnih zdravstvenih izzivov dolgotrajno zdravljenje.

Tedni in meseci napornega bolnišničnega zdravljenja, občutki strahu in negotovosti ter odrezanost od domačega okolja, širše družine, vrtca, šole in prijateljev za male bolnike seveda niso enostavni in ne prijetni. Zato sta srčnost medicinskih sester, zdravnikov in ostalih zaposlenih ter prijazni bolnišnični prostori za te otroke in mladostnike izjemnega pomena.

Od otvoritve nove, sodobne Pediatrične klinike UKC Ljubljana in njenega Kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo je minilo že skoraj desetletje in več kot 2.000 kvadratnih metrov sten in stropov na oddelku potrebuje osvežitev in obnovo. Zato smo se podjetja Medis, Topdom in JUB združila v akciji “Malarji z nasmehom”.

Vodstvo Pediatrične klinike UKC je pobudi z veseljem prisluhnilo in dobrodelna akcija se je začela v četrtek, 29. 8. Podjetje JUB je zagotovilo notranje pralne barve, podjetje Topdom pa ostale pleskarske pripomočke. Kar 70 zaposlenih v podjetjih skupine Topdom in Medis pa nas je za dober namen zavihalo rokave.

“Na Pediatrični kliniki smo veseli tovrstne podpore donatorjev in prostovoljcev, ki so prepoznali pomen ugodnega počutja najtežjih slovenskih bolnikov, ki na tem oddelku prebijejo veliko časa, zato je pomembno, da so v okolju, ki je lično urejeno. Zaradi obremenjenosti in številnih bolkov pa so prostori potrebni osvežitve,” je ob začetku pleskarskih del povedal poslovni direktor Pediatrične klinike Teodor Žepič.

Za direktorico podjetja Medis Martino Perharič so »Malarji z nasmehom« ena prijetnejših dobrodelnih akcij, ki so jih pripravili ob 30. obletnici podjetja: »Častitljiv jubilej našega podjetja obeležujemo s številnimi družbeno odgovornimi projekti, saj smo prepričani, da se dobro vedno povrne z dobrim. Beljenje kliničnega oddelka pa je prav gotovo dobro delo v prvi vrsti za male bolnike, a ne nazadnje tudi za nas, saj človeka taka izkušnja brez dvoma notranje bogati in nas kot sodelavce še bolj povezuje. Pogumu in veselju do življenja teh malih borcev in njihovih družin ter prizadevnemu delu strokovnega osebja na Pediatrični kliniki se želimo zato pokloniti, jim darovati svoj čas, pozitivno energijo in najboljše želje ter jim omogočiti zdravljenje, bivanje in delo v osveženih in prijaznejših prostorih.«

Tudi v podjetju TOPDOM, kjer poskrbimo za male in velike mojstre, smo se nemudoma in z največjim veseljem odzvali akciji »Malarji z nasmehom«. Največkrat se na podobne akcije odzovemo z izdelki, a v tem primeru smo želeli pristopiti tudi osebno. S prodajnim programom, ki zajema vse za gradnjo in obnovo doma, šol, ustanov, ter s svojo ekipo prostovoljcev smo prispevali k osvežitvi oddelka. S tem pa narisali nasmehe na obraze malih srčkov, obiskovalcev in vseh zaposlenih ter jim polepšali trenutno domovanje.

Podjetje JUB že tradicionalno sodeluje v humanitarnih akcijah, z barvami iz družine JUPOL so doslej omogočili prenovo številnih javnih objektov, kot so šole, vrtci in bolnišnice, letos pa so v sklopu praznovanja 50-letnice blagovne znamke JUPOL prenovili počitniški dom v Kranjski Gori, kjer letujejo otroci iz vse Slovenije. Z barvami iz družine JUPOL so tudi tokrat priskočili na pomoč pomoči potrebnim in zagotovili nemoteno delovanje kliničnega oddelka, kjer skrbijo za najmlajše ter s tem prispevali k njihovemu boljšemu počutju.

Prostovoljce smo opremili z valjčki, čopiči znamk Z&Z ter Žima, za kar se obema podjetjema, ki sta dobrosrčno pristopila k akciji, najlepše zahvaljujemo. Posebna zahvala gre vsem pleskarskim mojstrom prostovoljcem, ki so svoj čas, znanje in izkušnje namenili temu dobrodelnemu projektu.