TOPDOM Triangel Boutique Hotel

Preobrazba v osrčju Gorenjske: iz penziona v butični hotel

Se še spominjate Penziona Špik v Gozdu Martuljku? Kljub atraktivni lokaciji v osrčju Gorenjske in pogledu na veličastno goro Špik je dolga leta neslavno propadal in sameval. Z novimi lastniki, svežo podobo, navdušujočo vsebino in novim zvenečim imenom – Triangel Boutique Hotel – se mu sedaj obetajo boljši časi.

Pri rekonstrukciji objekta je s kakovostnimi gradbenimi materiali izbranih poslovnih partnerjev sodeloval tudi Topdom.  

Prej ostri Špik, zdaj prefinjeni Triangel

Stari Penzion Špik je imel obliko trikotnika. To prvotno ikonično obliko, so lastniki želeli ohraniti tudi v novi preobleki. Ostala je navdih, ne le za izgled, ampak tudi za zgodbo novega objekta, saj tri oglišča ponazarjajo tri ključne točke ponudbe novega butičnega hotela: naravo, udobje, kulinariko.

Ker se turistični objekt Špik nahaja pod mogočno goro, ki nosi enako ime in trikotno obliko, obenem pa se v čudovitem okolju Gozda Martuljek na nasprotnem bregu reke Save za oddih odločajo predvsem tuji gostje, so se lastniki odločili za lažje izgovorljivo ime Triangel.

Rekonstrukcija starega objekta s poudarkom na tradiciji

Glavni del hotela Triangel predstavlja rekonstruiran objekt, v katerega so umeščene vse glavne dejavnosti hotela, od recepcije do restavracije, športnega dela in hotelskih sob v nadstropjih. Zraven je zrasel spremljajoč objekt, ki zajema wellness, konferenčno dvorano in apartmaje. Objekta se razlikujeta po uporabi različnih materialov: v glavnem objektu je poudarek na opeki, kamnu in različnih ometih, v dopolnilnem objektu pa je prevladuje kombinacija lesa in jekla. Oba objekta pa vizualno povezuje streha v tradicionalni sivi barvi.

Streha v veliki meri določa videz objekta, obenem pa mu zagotavlja nujno zaščito pred vremenskimi (in drugimi) vplivi. Hotel Triangel krasi izbrana kritina BRAMAC Tegalit iz betonskih strešnikov v grafitno sivi barvi, ki zagotavlja ikoničen izgled objekta in izjemne lastnosti. Siva barva strehe ni bila izbrana naključno – izredno lepo namreč sovpada z okoliškimi hribi.

Prednosti betonskih strešnikov Tegalit:

 • Povišana vetrna zaščita
 • Odlična zaščita na dež in sneg
 • Večja zaščita pred točo, večja trdnost
 • Odlična zvočna zaščita (masivnejša kot je streha bolj absorbira zvok)
 • Sodobna tehnologija
 • Največkrat se uporablja kjer prevladuje les in steklo
 • Največkrat se uporablja pri sodobnih arhitekturnih projektih
 • Finančno ugodna

TOPDOM Triangel Boutique Hotel STREHA BRAMAC

Hotel kot preudarno načrtovan namestitveni obrat: Energetska učinkovitost, požarna varnost, akustika

Hoteli so objekti, ki zaradi svoje namembnosti in specifične narave obratovanja zahtevajo poseben pristop pri načrtovanju in gradnji. Hotelski objekt mora ob optimalnih namestitvenih kapacitetah ter udobju za goste biti predvsem energetsko učinkovit. To pomeni, da je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za ovoj stavbe – torej za kvalitetna okna in predvsem izolacijo. Pri načrtovanju smo se zato odločili, da objekt v celoti oblečemo v kameno in stekleno mineralno volno KNAUF INSULATION. Ta je v prvi vrsti visoko toplotno izolativna – kar se odraža v majhni porabi energije in s tem tudi finančnih prihrankih.

Posebnost kamene volne na fasadi je, da je obenem tudi požarno varna – torej negorljiva, kar prinaša večjo varnost tako za uporabnike kot tudi za investitorja oz. lastnika objekta. Za nameček kamena volna na fasadi omogoča tudi, da objekt na nek način »diha« – kar omogoča paropropusten ovoj. Mineralno volno smo uporabili tudi v delu, kjer so konstrukcije lesene, saj njene lastnosti res dobro dopolnjujejo les in tako konstrukciji omogočajo optimalno delovanje z zagotavljanjem toplotnega, zvočnega in protipožarnega učinka.

02 TOPDOM Triangel Boutique Hotel IZOLACIJA KNAUF INSULATION

01 TOPDOM Triangel Boutique Hotel IZOLACIJA KNAUF INSULATION

Kakovost bivalne izkušnje se prične s kakovostjo bivanja v objektu

Poleg osnovnih tehničnih vidikov objekta je potrebno izpostaviti, da vgrajeni gradbeni materiali pomembno vplivajo na kakovost bivanja v objektu. Tako na kakovost notranjega zraka, kot tudi na ambientalno vzdušje ter s tem na občutek udobja in varnosti.

Izolacija iz kamene in steklene volne KNAUF INSULATION ECOSE omogoča:

 • konstantno in konsistentno temperaturno ugodje bivanja v vseh letnih časih,
 • poletni ni pregrevanja, pozimi hitrega ohlajevanja sten v objektu,
 • visoko akustično ugodje in zasebnost.

Objekt stoji ob cesti, zato je zvočna izolativnost zunanjega ovoja prav tako izjemno pomembna. Mineralna volna ima vlaknasto strukturo materiala za katero vemo, da izjemno dobro blaži hrup, tako tistega, ki prihaja od zunaj, kot tudi hrup med prostori.

Kot material na notranjih stenah pa se odlično obnese tudi steklena volna KNAUF INSULATION ECOSE z naravnimi vezivi, vgrajena v predelne stene – ta poleg zvočne izolativnosti prispeva tudi k celovito boljši kakovosti ambienta in notranjih prostorov.

Naravni izvor mineralne izolacije lepo dopolnjuje preostale naravne materiale uporabljene na objektu, kot npr. les – zato je bivanje v takem objektu zares prijetno in udobno. V njem lahko zares globoko vdihnemo in se povsem sprostimo, saj izbrana vrsta izolacije zaradi naravnega veziva ECOSE prispeva tudi k izboljšanju kakovosti zraka v notranjih prostorih, kar dokazuje tudi certifikat Indoor Air Comfort.

03 TOPDOM Triangel Boutique Hotel IZOLACIJA KNAUF INSULATION

Vrhunska kopalniška oprema

06 TOPDOM Triangel Boutique Hotel KOPALNICA

Keramične ploščice s karakterjem

Ploščice ABK Alep Raw Italijanskega porekla imitirajo zbirko kamnov značilnih za jug Francije. Že sam izgled pokaže izrazito močen vizualni karakter, kamni pridobljeni iz različnih kamnolomov pa dajejo edinstven slog.

Posebnost izbranih ploščic je tudi oznaka gres in drsnost R9, kar zagotavlja stabilnost in preprečuje drsenje.

Naravni, a dovršeni videz s starinskim učinkom lepo sovpada s širšo zasnovo in celovito dopolnjuje izgled ambienta, ki združuje toplo domačnost s sodobnimi materiali in prefinjenim karakterjem.

Eleganca pod prho

Podstavki za prho iz umetne mase z GELCOT premazom v različnih barvah se ponašajo tudi s pokrovčkom sifona v enaki barvi, kar daje celoti večji občutek usklajenosti in dodatno eleganco.

Zgornja plast je strukturirana – protizdrsna. Čiščenje podstavkov je mogoče z vsemi neabrazivnimi čistili za kopalnico.

Podstavek za prho ima zaradi lažjega in pravilnega odtekanja vode v sifon že integriran naklon. Gre za sodobno zasnovan izdelek, ki ga je mogoče postaviti klasično nad nivo ploščic oz. tlaka v kopalnici ali pa ga »utopiti« v nivo tlaka, tako da imamo v kopalnici le en nivo, kar bo prostoru zagotovilo sodoben in minimalističen izgled.

Dovršenost sanitarne keramike

Vsa sanitarna keramika GLOBO se ponaša s CERASLIDE  in BATAFORM premazom, kar pomeni izredno gladko glazuro – emajl. Zaradi tega je keramika boj sijoča, bela. To zagotavlja lažje čiščenje in vzdrževanje, manjše nalaganje vodnega kamna in povečano antibakterijsko zaščito.

Novost so GLOBO školjke brez roba  (v hotelu serija 4ALL), kar omogoča lažje čiščenje in vzdrževanje keramike. Proizvajalci pa so pri njihovi zasnovi imeli v mislih predvsem varovanje okolja, saj te školjke za splakovanje potrebujejo bistveno manj vode (4/2,6 litra).

WC deske GLOBO imajo antibakterijski premaz, kar bistveno zmanjša prisotnost bakterij, obenem pa zagotavlja njihovo dolgoživost, saj ob rednem vzdrževanju dlje časa ostajajo sijajne in bele.

Umivalniki GLOBOTHIN (v hotelu serija T-EDGE) so zares zvesti svojemu imenu! S tankim 6-milimetrskim robom, ki je rezultat uporabe inovativne tehnologije in posebne keramike, ki omogoča izdelavo različnih geometrijskih oblik umivalnikov z močnimi robovi.  Umivalniki so sodobni, graciozni, minimalistični, brez odvečnih robov in se kot sklede, ovali ali kvadrati lepo prilegajo v sodobne,  minimalistične zasnove kopalnic.

07 TOPDOM Triangel Boutique Hotel KOPALNICA

09 TOPDOM Triangel Boutique Hotel KOPALNICA

Italijanski dizajn sanitarnih armatur

Armature PAFFONI Light Exclusive so italijanskega porekla in združujejo kreativnost ter visokokakovostno izdelavo, značilno za italijanske znamke. Pri tem je vedno v ospredju funkcionalnost izdelka: pozornost do prečiščenih in bistvenih oblik, uporaba surovin, ki spoštujejo mednarodne standarde, in uporaba najboljših tehnoloških rešitev in novosti. Vse to se odraža v izdelku, ki se popolnoma zlije z ambientom in z vodo, ki ji utira pot.

Prefinjena izdelava, ki združuje vrhunske tehnološke rešitve z dovršenim slogom, izvira iz simbioze med modo in tradicijo in odraža italijanski slog na najvišjem nivoju. Uporabljene armature so tako sinteza in odsev popolnega ravnovesja oblike in kakovosti.

Poleg klasičnih kromiranih armatur znamka PAFFONI ponuja tudi armature v sodobnih zaključkih MATT WHITE in MATT BLACK, ki so tudi osrednji element v opremi objekta Triangel. Z izbiro slednjih so načrtovalci dosegli celovit preplet med domačnostjo in trendi v vseh vidikih ambienta.

08 TOPDOM Triangel Boutique Hotel KOPALNICA

03 TOPDOM Triangel Boutique Hotel KOPALNICA

Dovršena arhitektura, izjemno udobje, wellness ponudba in vrhunska kulinarika za celovito izkušnjo odličnosti

Hotel Triangel ni zgolj še en nastanitveni objekt, ki povečuje turistične kapacitete v neokrnjeni naravi Gozda Martuljek. Je izvrstno zasnovana zgodba, ki s široko ponudbo dopolnjuje vse, kar za izjemen oddih ponuja okolica.

Ob wellnessu in vrhunski kulinariki gostom udobje na vsakem koraku zagotavlja tudi dovršena arhitektura s slikovitimi a preudarno zasnovanimi ambienti.

Vse to omogoča nepozabno izkušnjo bivanja, ki je edinstvena, obenem domačno prijetna in prefinjeno sodobna in h kateri se je vedno prijetno vračati.    

02 TOPDOM Triangel Boutique Hotel KULINARIKA

01 TOPDOM Triangel Boutique Hotel KULINARIKA

02 TOPDOM Triangel Boutique Hotel WELLNESS

06 TOPDOM Triangel Boutique Hotel NOTRANJOST

04 TOPDOM Triangel Boutique Hotel NOTRANJOST

05 TOPDOM Triangel Boutique Hotel NOTRANJOST

01 TOPDOM Triangel Boutique Hotel NOTRANJOST

02 TOPDOM Triangel Boutique Hotel NOTRANJOST

Fotografije: Miran Kambič, Iztok Medja