Povpraševanje
Izdelek
Količina
  • Na seznamu povpraševanja ni izdelkov.

Barvna preobrazba Osnovne šole Šmihel z barvami Sigma in Gori

Novo mesto, Slovenija, 2. avgust  2022 – Družba PPG (NYSE:PPG) je danes objavila, da je zaključila barvito preobrazbo Osnovne šole Šmihel v Novem mestu prek svoje globalne pobude New Paint for a New Start, ki je del programa COLORFUL COMMUNITIES® družbe PPG. Projekt je bil izveden v sodelovanju s trgovino z gradbenim materialom TOPDOM.

TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 2

Projekt je združil več kot 50 prostovoljcev: predstavnikov družbe PPG in podjetja TOPDOM, učiteljev, staršev prostovoljcev in profesionalne slikopleskarje, ki so  v okviru prenove 18 učilnic, hodnikov in zunanjih lesenih predmetov skupaj prepleskali skoraj 5.000 m2. Družba PPG je donirala več kot 58.000 € za podporo temu projektu, vključno s 1.500 litri barv SIGMA COATINGS® in GORI®, kar je ustvarilo barvit in lep prostor za učence in učitelje. Poleg pleskanja prostorov je PPG Osnovni šoli Šmihel priskrbel sredstva za športno opremo, kot so odbojkarsko igrišče, mize za namizni tenis, košarkarski koši in drugo.

V projektu New Paint for a New Start zaposleni družbe PPG po vsem svetu v mesecu juliju prostovoljno namenjajo svoj čas  barvnim preobrazbam več kot 25 šol in  podpori lokalnim učencem. Z barvami in premazi ter strokovnim znanjem o barvah je cilj vsakega projekta družbe PPG ustvariti privlačne prostore za učence, kjer se lahko učijo in razvijajo.

TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 7
TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 8
TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 9

Pri večini barvnih preobrazb širom sveta se uporablja ena sama globalna barvna paleta, ki so jo strokovnjaki za barve v družbi PPG posebej izbrali za izboljšanje  počutja otrok v učilnicah. Paleta poleg lokalnih odtenkov vključuje tudi barvo Olive Sprig,  barvo leta 2022 družbe PPG.

 

»Osnovna šola Šmihel je bila ustanovljena leta 1864 in vsako leto odpre svoja vrata okrog 400 učencem, starim od 5 do 15 let. Barve, izbrane za našo šolo, bodo pripomogle k energiji in spodbudi zagnanih mladih učencev, ki se vsak dan srečujejo z novimi izobraževalnimi in družbenimi izzivi,« je povedala Romana Šarec Rojc, ravnateljica Osnovne šole Šmihel. »Zahvaljujoč tej barvni preobrazbi komaj čakam, da se začne novo šolsko leto. Hvaležni smo PPG, da so nam polepšali šolo.«

TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 10
TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 11

»Vemo, da lahko barve resnično spremenijo vzdušje v učilnici. Nedavna študija, ki jo je financiral PPG, je pokazala, da učenci verjamejo, da jih nove barve osrečujejo in jim pomagajo pri učenju, učitelji pa so opazili, da so učenci mirnejši, bolj osredotočeni in bolj angažirani. Zato smo se obrnili na Osnovno šolo Šmihel, ki je potrebovala barvno preobrazbo, in  navdušeno so se  pridružili projektu,« je povedal Dejan Stepanovski, vodja enote pri PPG Optima Solutions, Automotive OEM Coatings Novo mesto.

 

»V podjetju TOPDOM kot uradnem distributerju za programa SIGMA Coatings in barve GORI družbe PPG v Sloveniji in hkrati največjem ponudniku gradbenega materiala, fasadnih sistemov, barv in keramike, smo zelo veseli, da smo podprli PPG pri tem pomembnem projektu,« je povedala Valerija Kuhar, vodja tržnega komuniciranja pri podjetju TOPDOM.

TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 6

Program  Colorful Communities, pobuda družbe PPG za podporo skupnostim, je namenjen zaščiti in polepšanju sosesk, v katerih deluje družba PPG. V programu Colorful Communities predani prostovoljci družbe PPG prispevajo svoj čas  ter z barvami in premazi  družbe PPG pomagajo pri preoblikovanju skupnosti – od pleskanja učilnic, do  barvnih preobrazb porodnišnic in  prenov otroških igrišč. Od leta 2015 je družba PPG opravila skoraj 400 projektov Colorful Communities, ki vplivajo na več kot 7,4 milijona ljudi v 42 državah.

Uporabljene barve in premazi med projektom COLORFUL COMMUNITIES

O znamki SIGMA COATINGS

Pieter Schoen, Lodewijk Varossieau in Dirk Vettewinkel so verjetno imena, za katera še niste slišali. Kljub temu so v 18. stoletju napisali prve osnutke zgodbe Sigma Coatings. Njihova vizija poslovanja z barvnimi materiali je pripeljala do ustanovitve podjetij, katerih naslednik je Sigma Coatings danes. Pravi strokovnjaki z izjemnim občutkom praktičnosti so vedeli, kako dešifrirati pričakovanja pleskarjev. To znanje še vedno predstavlja DNA Sigma Coatings danes.

Sigma Coatings se zaveda okoljskih vprašanj in skrbi, povezanih s kakovostjo zraka, in kot rezultat ponuja izdelke z inovativnimi formulami, ki so bolj spoštljivi glede okolja in ponujajo odlične tehnične rezultate. Izdelani na vodni bazi ali na bazi nove generacije topil in v skladu z okoljskimi predpisi, izdelki Sigma Coatings odlično združujejo kakovost in spoštovanje narave z izdelki, označenimi z NF Environment in Ecolabel.

Sigma Coatings praznuje 300 let (in 40 let na slovenskem trgu).

TOPDOM Barvna prenova OS Smihel PPG 12

Privacy Preference Center